בשר בבירה המתכון לפתיחת התיאבון

אם אתם מחפשים מתכון טעים, אופן הכנה קל וכזה שיכול להתאים לכל ארוחה כולל ערבי חג ושבת – נסו תבשיל בשר בבירה. בישול קדרה ועוד עם בירה היא דרך נהדרת לבשל את הבשר, ללטף אותו בטעמים שונים ונינוחות מהפנטים ומצד שני ליהנות מבשר רך שיימס לכם בפה בכל ביס. הבישול האיטי יספוג את הטעמים ויעניק לארוחה שלכם ריחות מרים ומתקתקים בו זמנית וחשק פשוט לאכול עוד ועוד.

מתכון לפתוח את התיאבון – בשר בבירה:

  • בירה ישראלית לבנה – כוס וחצי.
  • בשר בקר – באזור ה2 קילו.
  • מעט שמן זית (2-3 כפות).
  • בצל גדול וחתוך לקוביות.
  • שלוש שיני שום כתושות.
  • ציר עוף (כ5 כוסות מים לערך. אפשר במקום ציר עוף לערבב את המים כמה כפיות של אבקת מרק עוף).
  • כף רוטב סויה.
  • שתי כפות של רסק עגבניות.
  • מעט מלח, פפריקה ופלפל שחור.
  • כפית סוכר.
  • 3-4 גזרים מקולפים וקצוצים לקוביות/עיגולים
  • 3-4 תפו"א חתוכים לרבעים (כדאי לקלף לפני).

אופן הכנה:

  1. בשלב הראשון יהיה עליכם לטפל בבשר. יש לחמם שמן בסיר הגדול מספיק להכיל את הבשר. אש בינונית אמורה להספיק. הוסיפו את הבשר וטגנו אותו היטב מכל הצדדים עד להשחמה. כעת שימו אותו בצלחת או קערה בצד.
  2. שפכו את הבצל לסיר וטגנו אותו 2-3 דקות כדי שיתרכך. לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש, ערבבו ותנו להם עוד דקה של טיגון.
  3. כעת יש לצקת אל תוך הסיר את המים עם אבקת המרק (או ציר העוף שלכם) וכוס וחצי של בירה ישראלית לבנה. יש לערבב מעט ואז להוסיף את רסק העגבניות, התבלינים, הסוכר ורוטב הסויה. כעת ערבבו ובשלו במשך דקה נוספת. כעת החזירו את הבשר על הקדירה, הנמיכו את האש ובשלו במשך כשעתיים את הקדירה. בשר בבירה דורש בישול ארוך ולכן אם במהלך הבישול אתם חוששים שהתבשיל עשוי להתייבש הוסיפו כוס מים או שתיים נוספות לסיר.
  4. כעת לאחר כשעתיים לערך הוסיפו את הגזרים ותפוחי האדמה ותנו לקדירה להתבשל כחצי שעה נוספת עד שהירקות יהיו מוכנים ורכים לאכילה.
  5. כבו את האש ותנו לאוכל להצטנן מעט. מזגו לצלחת ואכלו בתאבון!

רוצים ללמוד יותר על שילוב של בשרים ובירה?

בשרלה כאן בשבילך! תוכלו לקבל מידע נוסף ולהירשם לניוזלטר שלנו. אם אתם אוהבים שילוב של בשר ובירה ורוצים לשדרג משמעותית את סקלת הבישולים הביתית שלכם אתם מוזמנים להירשם אל סדנת בירה ובשר מקצועית ואיכותית, ללמוד על סוגי הבירות והבשרים השונים, על שילובים מוצלחים, טיפול נכון בבשר וכמובן ללמוד מתכונים נהדרים לבישול. הסדנה עצמה הינה כיפית, מעשית ומהנה מאוד, באווירה קלילה וחברותית מאוד. הסדנה נחשבת לסדנה ייחודית וטרנדית מאוד כיום והיא מתאימה גם לאנשים שפרי עמלם הוא המטבח וגם לאנשים שפשוט אוהבים לבשל ורוצים להרחיב אופקים ולספק מנות חדשות ומגוונות לבני המשפחה.

סדנאות קולינריה נוספות לחצו כאן

מעשנת בשר פחמים
מעשנת בשר פחמים

אוהבים בשר? מעשנת בשר יודעת להוציא מנתחי הבשר טעמים עשירים שטרם הכרתם. כדאי לכם להגיע רעבים אל ארוחה

קרא עוד »
תוכן עניינים

אנחנו כאן בשבילך, מלא/י פרטים ומיד נחזור אליך!