רובנו, מתוך רפלקס, מתחילים לחפש משהו מתוק אחרי  הארוחה. מהי הסיבה המסתתרת מאחורי התשוקה הזאת לסוכרים?

בואו נודה על האמת. אנחנו אוהבים קינוחים ולרובנו קשה לוותר על המנה האחרונה בארוחה כדי לשמור על הדיאטה. למרות המודעות לסכנות הבריאותיות הטמונות בצריכת הסוכר, כמעט בכול התרבויות, כמעט קיימת מסורת של סיום הארוחה הטעימה עם סבב של קינוחים עוד יותר טעימים.

למה זה קורה?

ובכן, לאחר הארוחה, הפעילות העיקרית של הגוף, זו שגם גוזלת את מרבית האנרגיה, היא העיכול. ומכיוון שהעיכול צורך כל כך הרבה אנרגיה, הגוף משתוקק לזריקת אנרגיה שהוא יכול לקבל בצורת סוכר, שהוא מקור מהיר לאנרגיה.

בעלי המסעדות מודעים גם כן לתופעה פיזית זו, ויודעים שהאורחים שלהם מצפים בכיליון עיניים למנת הקינוחים שתסגור את הארוחה הדשנה. לכן, הם מציעים לסועדים תפריט עם קינוחים מעניינים, כמו 2 מתכוני הקינוחים שלהלן:

מנת פירות קפואים

מנת פירות קפואים כקינוח היא אפשרות מהירה וטעימה מאוד.

  • רכיבים:
    • 1 פחית תפוזים סיניים
    • 1 פחית קוקטייל פירות
    • 1 צנצנת דובדבנים
    • 227 גרם צ׳ייסר צונן
    • 3 כפות חמאה (מומסת)
  • הוראות:
    • מסננים היטב את פלחי המנדרינה, קוקטייל הפירות והדובדבנים.
    • מערבבים בקערה את הפירות עם הצ׳ייסר והחמאה.
    • מכינים תבנית מצופה בתרסיס שמן, מכניסים את התערובת ומקפיאים היטב.
    • יש להפשיר 15 דקות לפני ההגשה.

קינוח בראוניז חם

אין כמו עוגת שוקולד בראוניז חמה שנמסה בפה.

  • מרכיבים:
    • 1 ק״ג תערובת בראוניז שוקולד מוכן בגודל משפחתי של פילסברי
    • 227 גרם חמאה (מומסת)
    • 240 מ״ל קפה מבושל (חזק, בטמפרטורת החדר)
    • 4 ביצים
    • 82 גרם אגוזי פקאן קצוצים
    • 400 גרם חלב ממותק
    • 333 גרם פאדג׳ חם לציפוי
    • קצפת משמנת מתוקה או מכל קצפת מוכנה
  • הוראות:
    • מחממים את התנור לחום של 350 מעלות.
    • משמנים תבנית בגודל 13X9 אינץ׳.
    • בקערה גדולה מערבבים את תערובת הבראוניז עם החמאה, הקפה, הביצים ואגוזי הפקאן, עד לקבלת תערובת אחידה.
    • יוצקים לתבנית.
    • אופים במשך 30 עד 40 דקות, או עד שהגפרור שהוחדר לעומק העוגה יוצא כמעט נקי.
    • בסיר – מחממים את החלב ואת ציפוי הפאדג׳ על אש בחום בינוני-נמוך, כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת חמה.
    • מקררים את הבראוניז במשך 5 דקות.
    • תוקעים מזלג מספר פעמים על פני שטח העוגה.
    • שופכים את תערובת הפאדג׳ החמה על הבראוניז.
    • מצננים במשך כ-35 דקות לפני ההגשה.
    • מגישים חם עם ציפוי הקצפת.

ולבסוף, זכרו ששום דבר לא מזיק, גם לא סוכר, אם הוא נעשה במתינות. ההשתוקקות לסוכר לאחר הארוחה היא תופעה טבעית, ובלבד שתשוקה זו לא הופכת לאובססיה שמאיימת על בריאות הגוף.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט