מעשנות בשר לקרניבורים ותיקים

מעשנות בשר – ציבור הקרניבורים – אוהבי הבשר לסוגיו וחובבי המנגל – מרגיש לפעמים נרדף בימים אלו על רקע "מתקפת" הצמחונים והטבעונים, אולם מסתבר שגם קרניבורים ותיקים יכולים ליהנות מחידושי הטכנולוגיה והמוצרים החדישים שמתפתחים (גם) עבורם. אז אם אתם חובבי בשר על האש, המאמר הזה בשבילכם…

אוהבי הבשר חשים עצמם, לאחרונה בוודאי, תחת מתקפה ציבורית חריפה: קולם של הצמחוניים והטבעוניים נשמע היטב בתרבות הפופולרית, באמצעי התקשורת ובכל מקום. האמירה ההומוריסטית על טבעוניים, לפיה "הם אולי לא אוכלים בשר, אבל אוכלים לך את הראש", מעולם לא נשמעה מציאותית יותר לאוזני קרניבורים ותיקים, כפי שהיא בימים אלו.

אולם למרות ה"מתקפה" הזו, קרניבורים ותיקים (וגם חדשים) יכולים ליהנות מחידושי הזמן והטכנולוגיה, המשלבים מיכשור חדשני ביחד עם קונספטים עתיקי יומין, והתוצאה? מעוררת חושים ותיאבון.

אז לצד כל המנגלים ומכשירי גריל גז או חשמל המוצעים לציבור במחירים אטרקטיביים, ללא ספק בראש הפירמידה של הטרנדים החדשים בעולם הקרניבורים ואוכלי הבשר המושבעים נמצאות מעשנות בשר לקרניבורים ותיקים.

מעשנות בשר

מה זה מעשנת בשר? במילים פשוטות, כשמה כן היא – מכשיר אטום ובו אש המעלה עשן, הנספג בבשר הנמצא על מדף או מגש המוגבה מעל אותה אש. החום והעשן המתערבלים בתוך מעשנת בשר צולים את הבשר בתוך הנוזלים הטבעיים שלו, ועל פי מידת עשייה רצויה, מוציאים אותם לאחר זמן צליית בשר הנכון לטעם שלכם.

עישון בשר במעשנת נותן לבשר ריח וטעם ייחודיים, כאשר סוד העישון האיכותי של בשר הינו זמן צלייה שאינו מייבש לגמרי את הבשר, מותיר בו חלק מנוזליו העסיסיים, ויחד עם זאת מחדיר לתוכו את החום והעשן הריחני והמיוחד של הצלייה, המוסיפים כמובן לחוויית הטעם הכללית של הארוחה.

מעשנת בשר מקורה בתרבות הבשר של דרום אמריקה, אך טכניקות אלו חצו מזמן את האוקיינוסים והגיעו לאמריקה הצפונית, אירופה וכל העולם למעשה. גם בארץ הקודש נפתחו מסעדות מבוססות מעשנות בשר, החביבות מאוד על אוהבי הבשר הצלוי על האש.

ניתן להרכיב מעשנת בשר בייצור עצמי, אפילו באמצעות הוראות שניתן להוריד באינטרנט, או לרכוש מעשנות בשר מקצועיות, שלעיתים עולות כסף רב. יש כמובן הבדל באיכות התוצאה והתוצרים של כל אחת מסוגי המעשנות הללו, אולם בסופו של דבר גם לשיקול הכספי יש משקל כמובן.

איפה משיגים מעשנות בשר לקרניבורים ותיקים וחדשים? ניתן לרכוש מעשנת בשר דרך האינטרנט או בחנויות לציוד ביתי וציוד למטיילים. ניתן להתקין מעשנת בשר קבועה בבית, או לקנות מעשנות בשר ניידות להקמה ופירוק במהלך טיולים וחופשות קמפינג.

בשוק התחרותי בישראל יש מספר יצרני מעשנות בשר, החל ממעשנות בשר חשמליות, מעשנת בשר ביתית קטנה, מעשנת בשר פחם ועד מעשנות תעשייתיות, כל מה שצריך לעשות הוא לכתוב בגוגל ולחפת "יצרני מעשנות בשר"

 

מאמרים נוספים:

 

יותר מהיר ולפעמים יעיל ממעשנות בשר הוא גריל הגז הידוע

עוד מכשיר פופולארי מאוד בעולם הקרניבורים הינו גריל גז. אם מעשנת בשר לקרניבורים ותיקים מתגלית כאופציה יקרה מדי, גריל גז הינו האופציה המועדפת הבאה, שכן בדרך כלל הוא יהיה זול יותר לרכישה ביחס למחיר של מעשנת בשר.

גריל גז הינו גריל שאינו צורך גחלים, או שמדליק גחלים באמצעות חימום בגז. על אף השוני בין מכשיר גריל גז אחד למשנהו, הרעיון הכללי של כל המכשירים הללו זהה: גריל פתוח או סגור, בעל פלטות מלמטה ומתחתיהן מנגנון חימום בגז, המבוסס על מערכת של בלון או בלוני גז הניתנים להחלפה ולמילוי.

השוני בין גרילי הגז השונים הוא כמובן בגודל, בעוצמה ובאיכות, וכן בנפח הגז המקסימלי שהם יכולים לשאת. אולם קרניבורים וחובבי בשר גילו כי תוצאת צליית הבשר באמצעות גריל גז אינה פחותה באיכות ובטעמה מאשר שימוש בגריל פחמים רגיל.

אם אתם חובבי בשר ותיקים, אתם ודאי לא נרתעים מ"מתקפת" הצמחוניים והטבעוניים למיניהם. מעשנות בשר לקרניבורים הן תעשייה פורחת ומתפתחת, ובין אם ברצונכם להרכיב בעצמכם מעשנת בשר בחצר, או לרכוש מעשנת בשר מקצועית וניידת לפיקניק הבא שלכם – אתם מוזמנים ליהנות מהמגוון הרחב הקיים בשוק בתחום זה.

תוכן עניינים

אנחנו כאן בשבילך, מלא/י פרטים ומיד נחזור אליך!