מעשנת בשר פחמים

אוהבים בשר? מעשנת בשר יודעת להוציא מנתחי הבשר טעמים עשירים שטרם הכרתם. כדאי לכם להגיע רעבים אל ארוחה עם הרבה בשר משובח. עישון של נתחי בשר דורש מעשנה וידע מתאים. אתם מוזמנים לרכוש מעשנה ולעשן בשרים בבית בעצמכם, אך בשלב ראשון כדאי ללמוד את התחום, לטעום בשרים מעושנים ולהתענג על הטעם. מעשנת בשר יודעת לשמור על הבשר רך, עסיסי ומלא בטעם.

איפה אפשר לטעום בשר מעושן איכותי?

כולם מדברים על עישון בשר ורק אתם טרם טעמתם – זה הזמן להגיע אל מסעדת בשרים טובה שמתמחה בתחום ולטעום. תשמחו לדעת שכמעט בכל אירוע אפשר למצוא דוכן אוכל שמציע בשר מעושן. הטרנד הוליד תפריטי קייטרינג בשרי לאירועים, שמתבססים על נתחים משובחים שעברו עישון. כאשר מעשנים נכון את נתחי הבשר אי אפשר להפסיק לאכול מהמנות. ניתן לעשן בשר בקר, בשר עוף ובשרים נוספים.

כיצד פועלת מעשנת בשר פחמים?

המעשנת היא מבנה (לרוב צר וארוך) בתוכו מניחים או תולים את נתחי הבשר. חלל הבישול שומר על טמפרטורה אחידה כאשר מחולל עשן דואג לעטוף את הבשר כל הזמן. העשן הוא זה שמעניק את הטעם הנפלא שטרם הכרתם. מעשנת בשר פחמים היא המסורתית בעוד היום אפשר למצוא גם דגמים חדישים של מעשנה אוטומטית או מעשנה משולבת גריל. מעשנה מבוססת פחמי מפיקה את החום האחיד מהגחלים ואת העשן משבבי עץ מרוסקים. מעשנת אוטומטית מפיקה גם את חום וגם את העשן מבעירה של כופתיות עץ דחוסות.

איפה אפשר להזמין בשר מעושן?

קייטרינג בשרי שמתבסס על בשר מעושן הוא הדבר הכי חם בענף האירועים. אם אתם מעוניינים להגיש באירוע שלכם בשר מעושן כדאי להקדים לבצע את ההזמנה. גם אם דרושה לכם רק כמות קטנה בעבור יום גיבוש בצפון תתבקשו להזמין מראש. עישון בשר דורש כ-3 שעות לפחות ועבודה נכונה עם המעשנת. בשרים מעושנים מוגשים היום ברוב מסעדות הבשר המובילות כך שאפשר וכדאי לשלב את העונג הקולינרי החדש בתפריט השבועי.

כמה עולה לקנות מעשנת בשר?

קיימות היום מעשנות בכמה גדלים וצורות כאשר המחיר נקבע בהתאם. ניתן למצוא דגמים פשוטים וקטנים בכמה מאות שקלים לצד דגמים גדולים ועמידים שמיועדים לשימוש מקצועי. המחירים בעבור הדגמים המקצועיים מגיעים לאלפי שקלים. אם אתם לא בעלי מסעדה או שירות קייטרינג אתם יכולים להסתפק בדגם הקטן. בעלי ידי זהב יצליחו להפוך חבית עץ ריקה או דוד שמן ישן למעשנה. אם החלטתם לבנות בעצמכם את מכל העישון הקפידו להשתמש בחומר גלם איכותי שמתאים למגע עם מזון.

מה זה עישון קר?

את העישון הקר מבצעים בטמפרטורה נמוכה מ-60 מעלות כאשר מתקן הבעירה נפרד מהתא בו מניחים את הבשר. העשן מגיע אל הבשר קר. טכניקה של עישון קר דורשת יידע ושמורה בעיקר לאנשי מקצוע. עבודה לא מדויקת עלולה לעודד התפתחות של חיידקים במזון.

ראו גם: דוכני בשר לאירועים.

 

 

 

מעשנת בשר פחמים
מעשנת בשר פחמים

אוהבים בשר? מעשנת בשר יודעת להוציא מנתחי הבשר טעמים עשירים שטרם הכרתם. כדאי לכם להגיע רעבים אל ארוחה

קרא עוד »
תוכן עניינים

אנחנו כאן בשבילך, מלא/י פרטים ומיד נחזור אליך!