קייטרינג חלבי לכל סוגי האירועים – בחירה נכונה של תפריט משפיעה יותר מכל דבר אחר על ההצלחה של האירוע. למרות ההתלבטות הלגיטימית, הכי טוב ללכת על בטוח עם תפריט שנשען על המטבח החלבי ומציע ערך מוסף לכל סוגי האירועים
הפקת אירוע מחייבת מחשבה על כל פרט קטן.
קודם כל צריך להחליט כמה אורחים מזמינים, אחר כך מתכננים את התקציב ובסוף מקבלים אישורי הגעה.
בין לבין, יוצרים קשר עם ספקים שונים כדי לתאם שירותי הגברה, תאורה, צילום וכן הלאה.
מעבר לכך, יש משמעות גדולה לשאלה איפה בדיוק עורכים את האירוע ואיזה ציוד מקצים לטובת האורחים על מנת להכניס אותם לאווירה המבוקשת כבר מהרגע הראשון.
אבל מה שאסור בשום פנים ואופן להתפשר עליו זה התפריט הקולינרי.
לא צריכים להיות מפיקים מנוסים כדי להבין את החשיבות של קייטרינג לכל סוגי האירועים ואת העובדה שבעיקר את זה האורחים זוכרים.
אז אם רוצים להשאיר את האורחים שבעים ומרוצים, רצוי גם להציב בראש סדר העדיפויות את היתרונות של קייטרינג חלבי.
מה היתרונות של קייטרינג חלבי?
קייטרינג מתאים לכל סוגי האירועים כי הוא נגיש, טעים וקל להתחבר אליו. אפשר לשלב שירות כזה של קייטרינג באירועים שמיועדים לחילונים, שומרי מסורת, דתיים או חרדים והוא עומד בסטנדרטים מחמירים מבחינת סוג הכשרות וההתאמה שלה לאופי של קהל היעד והאורחים. בניגוד לתפריט בשרי שהרבה יותר מסובך להפיק אותו, אפשר לתאם שירותי קייטרינג חלבי גם בהתראה קצרה.
חוץ מזה, קייטרינג חלבי מתאים לכל ימות השבוע ולכל השעות ביממה. הוא אידיאלי באירועי בוקר, בראנצ' וצהריים בדיוק כמו אירועי ערב ויש כאלה שעורכים את המסיבה שלהם ביום שישי רק כדי להגיש קייטרינג חלבי משובח לאורחים ולמשפחה. אחרי שטועמים תפריט טרי וטוב של קייטרינג חלבי, כבר קשה מאוד לחזור אחורה – והאמת שגם אין סיבה.
קייטרינג חלבי לכל הגילאים
עוד יתרון של קייטרינג חלבי בא לידי ביטוי בקהל היעד שאליו הוא פונה. זה בין התפריטים היחידים שמציעים חוויה של מסעדה איטלקית לכל המשפחה, בו בעת כאשר הם מצליחים עדיין לגרות את בלוטות הטעם והחשק של מומחי קולינריה וחובבי בישול מנוסים.
במילים אחרות, קייטרינג חלבי פונה לקהל יעד מגוון ולמכנה משותף רחב, אבל הוא עושה את זה בקלאס ובאלגנטיות. זהו בין היתרונות המיוחדים והשווים ביותר של קייטרינג חלבי, מה שגם יכולים להסביר את ההמלצות עליו מצד בעלי אירועים שונים.
מה משפיע על האיכות של קייטרינג חלבי?
התנאי היחיד לניצול כל היתרונות השונים של קייטרינג חלבי היא לבחור נכון את התפריט.
בין היתר, מה שהכי משפיע על האיכות של השירות והאוכל הם חומרי הגלם. כמובן שחומרי הגלם חשובים בכל תפריט שאותו בוחרים, אבל הם עוד יותר בולטים ודומיננטיים במטבח הקר שמאפיין את האוכל החלבי.
המשותף לתפריט של מסעדה רומנטית מצד אחד ואירוע אקסקלוסיבי מצד שני יכול להיות בחירה מוקפדת ומושכלת של חומרי גלם טריים. בכל אירוע שמכבד את עצמו צריך לבחור היטב את חומרי הגלם ובעיקר יש לוודא התאמה שלהם לציפיות של קהל היעד ולאופי הכללי של האווירה.
באיזה אירועים אפשר לשלב קייטרינג חלבי?
קייטרינג חלבי מתאים גם לאירועים פרטיים וגם לאירועים מסחריים. אפשר לשלב אותו באירועים קטנים שנערכים בחצר של הבית או בגינה, אבל באותה מידה הוא גם מתאים לאירועים המוניים במקומות פתוחים או בגני אירועים מסודרים.
עם דוכנים שמגישים את התפריט המשובח לפי הטעם האישי של קהל היעד והאורחים, אין מקום לטעויות.
אפשר גם לתכנן תפריט של קייטרינג חלבי לפי האופי הספציפי של האירוע.
כאן רואים את ההבדל בין אירועים פרטיים ובהם חתונה, בר מצווה, בת מצווה או בריתה – לבין אירועים מסחריים ובהם הרמת כוסית עם העובדים, ימי כיף למשפחות, ערבי קוקטייל למשקיעים וכן הלאה.
אם רוצים שהאורחים ייהנו מהאירוע, מומלץ להגיש להם קייטרינג חלבי ברמה הגבוהה ביותר.
כמה עולה תפריט של אוכל חלבי?
כל היתרונות השונים של התפריט החלבי לא באים על חשבון יכולת של מפיקי אירועים לעמוד במסגרת התקציב.
למעשה, אחת הסיבות העיקריות לבחור תפריט כזה היא המחיר האטרקטיבי שלו.
מצד שני, צריך לזכור שהמחיר של התפריט אינו קבוע אלא דינאמי.
הנה למשל כמה גורמים שמשפיעים על המחיר של קייטרינג חלבי לאירועים פרטיים או מסחריים:
- מספר הסועדים
- סוג המנות
- הרמה הקולינרית
- חומרי הגלם
- דרישות מיוחדות מצד מפיקי האירוע
טווח המחירים המקובל בתחום של קייטרינג חלבי מתחיל ב- 60 ש"ח לסועד ויכול להגיע עד 200 ש"ח ומעלה.
אם לדוגמא מבססים את התפריט על מנות דג וגבינות בלבד, המחיר יהיה כ-140 ש"ח בממוצע.
אבל אם לעומת זאת מעדיפים תפריט בסיסי של פסטות וירקות אנטיפסטי, המחיר יהיה 60-80 ש"ח למנה.
איך בוחרים תפריט של קייטרינג?
את התפריט בונים לפי העדפות אישיות של בעלי האירוע ושל האורחים.
ניתן לקבל המלצות מחברת הסעדה ולהתייעץ איתה בכל מקרה של דילמה או התלבטות, כמו גם לשאוב השראה מהאופן שבו נבנו תפריטים דומים באירועים אחרים.
כמו כן, יש להביא בחשבון את העונה מבחינת מזג האוויר ואת המיקום מבחינת קירוי, הצללה או לחילופין חימום: אם מגישים קייטרינג חלבי במקום פתוח ובקיץ, כדאי להתאים את התפריט למנות.
אבל אם מגישים תפריט כזה בחורף, ההתאמה תהיה אחרת ואף תחייב בחירה מוקפדת של חומרי גלם אחרים לפי הזמינות והטריות שלה.
בכל מקרה מדובר על תהליך יחסית ארוך, אבל גם על השקעה משתלמת.
האם יש טעם לקבל המלצות על תפריט מסוים?
בעלי אירועים תוהים לעיתים קרובות עד כמה הם יכולים לסמוך על המלצות של אנשים אחרים.
מצד אחד, המלצה היא תמיד כלי טוב ויעיל שדרכו אפשר ללמוד מהניסיון של אנשים אחרים כדי לא לחזור על טעויות שהם עשו.
מצד שני, על טעם וריח קשה להתווכח ולכן מידע שנמסר לנו אפילו על ידי חברים או משפחה לא בהכרח יהיה רלוונטי.
הפתרון הוא לשלב את ההמלצות יחד עם שאר השיקולים.
קודם כדאי להגדיר את התקציב על מנת להחליט כמה פחות או יותר מוכנים לשלם על כל מנה, אחר כך מבררים איזה תפריט יתאים לאורחים מבחינת הגיל הממוצע או העדפות שלהם ובסוף מתייעצים עם בעלי מקצוע.
ככל שמערבים נציגים של חברת הסעדה מוקדם יותר, כך מגדילים את הסיכוי לקבל החלטות מבוססות ומנומקות.
החשיבות של תיאום ציפיות מול חברת הסעדה
חברת הסעדה היא בסופו של דבר זו שאמורה לקחת את החזון של בעלי אירועים וליישם אותו בתפריט של קייטרינג חלבי.
אם רוצים להיות רגועים לאורך האירוע, חובה לתאם ציפיות מול נציגי החברה ולשאול אותם מה בדיוק עומד להיות בתפריט ומה עדיף להוציא ממנו.
לאורך האירוע עצמו, כל מה שיישאר לעשות הוא ליהנות מהאוכל ולעודד גם את האורחים לטעום אותו.
לסיכום, קייטרינג חלבי מתגלה כפתרון אידיאלי לכל סוגי האירועים.
בזכות היתרונות המיוחדים של התפריט הזה, גם אורחים באירועים פרטיים וגם מוזמנים לאירועים מסחריים מרגישים שהשקיעו בהם מחשבה.